A Work and Travel program

Mi az a Work and Travel program?

A Work & Travel programokat azzal a céllal hozták létre, hogy lehetőséged legyen betekinteni az amerikai életformába, megismerni az USA kultúráját és mindennapjait. A program lényege, hogy egyetemistaként, főiskolásként a nyári szünidő alatt lehetőséged nyílik maximum négy hónapig az Egyesült Államokban dolgozni, majd további egy hónapig az országban tartózkodni, utazni. Ez kiváló alkalmat jelent angol tudásod fejlesztésére is.

 

Ki vehet részt a Work and Travel programban?

A programban minden olyan nappali tagozatos, felsőfokú képzésben részt vevő hallgató jelenkezhet, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Első évesek és végzősök is jelentkezhetnek. A felsőfokú képzés a következő képzési formákat foglalja magában:

Bsc alapképzés

akár első évesek is
végzősök, őszi diplomázással
18-29 éves életkor

Msc mesterképzés

Bsc alapképzést végzettek
aktív jogviszonnyal rendelkezők
18-29 éves életkor

Másod diplomás képzés

nappali képzésben résztvevők
aktív jogviszonnyal rendelkezők
18-29 éves életkor

Doktori képzés

nappali képzésben résztvevők
aktív jogviszonnyal rendelkezők
maximum 29 éves életkor

 

Egyéb feltételek

  • Középszintű angol nyelvtudás

  • J1-es vízum megszerzése



A J1-es vízumról bővebben itt olvashatsz.

   

A program alatti munkavállalás opciói

A Work and Travel programra jelentkezők cégünk folyamatosan bővülő munkakínálatából választhatnak. Aktuális munkáinkról itt olvashatsz bővebben. A kinttartózkodásod alatt, amennyiben időd engedi, lehetőséged van legálisan másodállást is vállalni. Amennyiben bármilyen kérdésed van a munkavállalással kapcsolatban, keress minket emailben, vagy telefonon.

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Úgy tudom, már vízum nélkül lehet utazni az USA-ba. Miért van szükségem vízumra?

    A vízummentesség csak a turistákra és üzleti úton levőkre vonatkozik, a munkavállalás továbbra is szigorúan szabályozott, így amerikai munkavállaói vízumra lesz szükséged. Amennyiben a work and travel program keretin belül utazol az USA-ba, úgy a J1-es vízum kiváltása szükséges. Ezzel a vízummal már legálisan vállalhatsz állást az Egyesült Államokban.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Csak nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek?

    Igen, a J1-es vízumot csak nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezők kaphatják meg. (Levelező hallgatók, OKJ képzésben részt vevők sajnos nem tudnak jelentkezni)

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Végzős vagyok. Jelentkezhetek?

    Igen, végzősök is jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Tavaly diplomáztam. Jelentkezhetek?

    Nem, sajnos csak aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Nincs nyelvvizsgám. Jelentkezhetek?

    Igen, a nyelvvizsga nem feltétel, alapfokú angol nyelvtudás viszont szükséges.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Milyen típusú munkák vannak?

    Különböző szezonális munkákra tudsz jelentkezni, elsősorban úszómesternek, valamint az idegenforgalom területén. Kínálatunk folyamatosan bővül, az aktuális ajánlatokat megtalálod honlapunkon, a munkák menüpont alatt.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szükséges valamilyen előképzettség?

    Nem, egyik munka esetében sincs szükség előképzettségre, az lifeguardoknak viszont el kell végezni az Amerikai Vöröskereszt által elismert életmentő tanfolyamot, melyet mi szervezünk.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mik a jelentkezés feltételei?

    Nappali tagozatos, aktív hallgató jogviszony, alapfokú angol nyelvtudás. Lifeguardoknak: 300 méter úszás (mell vagy gyors), egy 5 kg-os tárgy felhozatala 2 m mélyről és a víz taposása két percig.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Vállalhatok másodállást is?

    Igen, a vízum lehetőséget ad arra, hogy ha időd engedi, másodállást vállalj. Fontos, hogy ez nem mehet elsődleges állásod rovására.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Az utazást magamnak kell megszervezni?

    Igen, a kijutást és a hazatérést mindenkinek magának kell megszerveznie.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szállást biztosítanak?

    Igen, amerikai partnereink biztosítanak szállást, melynek díját a fizetésből levonják.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell adót fizetnem az USA-ban?

    A fizetésből levonásra kerül a tagállami és a szövetségi adó, ez azonban a hazatérés után visszaigényelhető.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mennyi időt tartózkodhatok kint?

    Ez részben függ a tavaszi félév végének és az őszi félév kezdetének dátumától. Összesen 3-6 hónapot tudsz kint tartózkodni, melyből maximum 4 hónapot dolgozhatsz.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell-e kötnöm biztosítást?

    A teljes kint tartózkodás idejére érvényes betegség- és balesetbiztosítást a vízumszponzor cég köti, ez benne van az vízumszponzori díjban. Az utazás idejére utasbiztosítás kötése egyénileg ajánlott.

    >> tovább az összes kérdéshez